ZSE: Atlantic u fokusu

Zagreb – Na Zagrebačkoj burzi očekuje se mirno trgovanje, slično jučerašnjem, a nove smjernice investitorima mogla bi dati objava financijskog izvješća Atlantic grupe.

Svih 6 analitičara, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, danas očekuje stagnaciju Crobexa. “Na domaćem tržištu promet je jučer bio relativno dobar, uzme li se u obzir da je početak tjedna, kad je uobičajeno likvidnost skromnija, no Crobexi su ponovno oslabili. I danas očekujem slično trgovanje, a nove smjernice investitorima bi mogla dati objava financijskog izvješća Atlantic grupe”, kaže Jadran Simić, financijski analitičar u Raiffeisenbank Austria.

Adris Grupa danas je izvijestila da je ovlastila tvrtku Interkapital za kupnju 481.000 redovnih i 340.000 povlaštenih dionica te grupe, što predstavlja 5 posto njezinih izdanih dionica obje serije. Raspon cijene po kojima će Adris kupovati vlastite redovne dionice je od 349,77 do 388,63 kune, a povlaštene od 322,53 do 358,37 kuna. Taj otkup dionica obavit će se blok transakcijama čija je minimalna vrijednost 2 milijuna kuna. Cijena povlaštene dionice Adrisa jučer je iznosila 364 kune, a redovne 385 kuna.

You may also like