Zoran Milanović je odbio poziv Đure Glogoškog na okrugli stol

Zoran Milanović neće se odazvati pozivu da sudjeluje na okruglom stolu koji iduće srijede u Novinarskom domu organiziraju branitelji prosvjednici, potvrđeno je Hini u petak iz Vlade.

“Premijer ne može ići na okrugli stol čiji organizatori bezuvjetno traže ostavku njegova ministra i tako pokazuju da zapravo nisu spremni za razgovor na koji pozivaju”, rekao je Hini glasnogovornik Vlade Nikola Jelić.

U medijima se, naime, pojavila informacija da bi Milanović mogao prihvatiti poziv da sudjeluje na okruglom stolu pod nazivom “Istinom 100 posto za Hrvatsku”, koji organiziraju čelnici braniteljskih udruga koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja. Poziv Milanoviću da dođe u Novinarski dom u četvrtak je u Banskim dvorima urudžbirao predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida prve skupine i jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški.

Prosvjednici koji su u šatoru u Savskoj 66 već 187. dan traže smjenu resornog ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića, te donošenje ustavnog zakona o pravima branitelja.