Živi zid: SDP i HDZ žele nastavak dvostranačke hegemonije

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić ustvrdio je u subotu na stranačkom skupu u Zagrebu da HDZ i SDP nemaju veze s demokracijom i da žele ostanak dvostranačke diktature, za razliku od Živog zida koji, rekao je, neće stati dok se u Hrvatskoj ne bude poštivala volja naroda.

Podsjetivši kako je prilikom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji izmjenjen zakon o referendumu, Sinčić je rekao da “oni” namjerno montiraju proces i mjenjaju pravila kako bi proveli svoje odluke. “S ovog mjesta poručujem HDZ-u i SDP-u da nemaju nikave veze s demokracijom. Oni su silovatelji referenduma, oni su upropastitelji hrvatske demokracije, izvrtatelji hrvatske narodne volje i mrzitelji direktne demokracije”, rekao je Sinčić na skupu održanom u zagrebačkom hotelu Laguna na kojem su predstavljeni nositelji lista Živog zida.

Ta se stranka programom zalaže za monetranu i pravosudnu reformu, stvaranje uvijeta za proizvodnju, socijalni paket i promjenu političkog sustava, rekao je Sinčić. “Ako ne promjenimo način funkcioniranja središnje banke ništa nećemo promijeniti. Mi smo gurnuti u sustav koji ne funkconira, mi smo gurnuti u susutav dužničkog ropstava, a u tom bazenu u koji smo gurnuti čekaju nas ovršna mafija, visoke takse, porezne uprave i svi uhljebi koji po direktivama žele zagorčati nama život”.

Sudovi, DORH i Uskok su, dodao je Sinčić, totalno nesposboni jer nisu u u stanju osuditi Paravinju ni Sanadera. To ni ne čudi jer su tamo, kazao je Sinčić, većinu ljudi dovele iste strukture koje su s jedne strane kadrovirale a s druge pljačkale. Politički sustav također je jedna od stvari koje prve treba promijeniti, rekao je. Sinčić je za svoju, 7. izbornu jedinicu, koja obuhvaća jugozapadni dio Zagrebačke županije, Karlovačku županiju, istočni dio Primorsko-goranske županije i južni dio Zagreba, rekao da je u njoj vršen izborni inženjenrnig kako bi se dovijeka u Hrvatskoj, poput Sunca i Mjeseca izmjenjivali HDZ i SDP.

Živi zid također će se zalagati za stvaranje uvijeta za proizvodnju i poticati kreativnost i čovjeka koji će ideju pretovriti u projekt, kojeg će financirati novcem iz monetarne reforme; također predlaže zakonsku zabranu deložacije iz jedinog doma, poručio je. “Ljude se dnevno izbacuje iz domova zbog mizernih dugova, to je nehumano, to je pljačka i isiti vampiri koji se nisu zasitili tijekom privatizacije i pretvrobe sada malteretiraju ljude ovrhama i uzimaju im zbog tv pretplate ili računa za telefon kuće, djedovinu i nekretnine”, kazao je Sinčić.

Ivan Pernar kazao je da se Živi zid osim promjene društvenih odnosa traži pravo države da tiska novac i daje ga ljudima bez ovisnosti od privatnih banaka. “Ako ideja Živog zida uspije, doći će do toga da nećemo morati biti političari i bankari da bismo mogli uspjeti u životu. Živi zid je jedina stranka koja se protivi imperijalizmu. Želimo piramidu moći na kojkoj su na vrhu bankari okrenuti naopačke”, rekao je Pernar.

You may also like