Završio sastanak Mosta i HDZ-a u Šibeniku

U prostorijama šibenskog HDZ-a u 15 sati započeo je sastanak predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i prvog čovjeka Mosta Bože Petrova koji je završio oko 17 sati.

‘Govorili smo o tripartitnoj vladi i zajedništvu, to je za mene drveno željezo, ali ću tamo doći čuti pa neka me uvjere’, kazao je Karamarko nakon sastanka. Naglasio je da nije bilo nikakvih ponuda i da to čekaju kada svi budu za stolom. – Bez saborske većine smo blokirani i treba se stvoriti saborska većine. Što prije treba stvoriti većina, ovo predugo traje – rekao je Karamarko. – Mi smo spremni na dosta toga što bude korisno da bi rješavali probleme – rekao je Karamarko nakon sastanka.

– Zaključak je da ćemo razgovarati u ponedjeljak. Zanima me kako će to izgledati kada tamo budemo gospodin Milanović i ja – rekao je Karamarko i dodao da nije bilo ponude na današnjem sastanku jer on “nije trgovac”.

– Ne želim nove izbore – kazao je Karamarko, piše Večernji list.

Petrov je u sjedište šibenskog HDZ-a došao točno u 15 sati, dok je Karamarko stigao pola sata ranije. Brojnim okupljenim novinarima nisu htjeli davati nikakve izjave već su poručili da će izjave uslijediti nakon sastanka.

Iz HDZ-a su uoči sastanka poslali priopćenje u kojem ističu da je Karamarko otišao na razgovore u Šibenik s posve transparentnim stajalištima Domoljubne koalicije da treba učiniti sve što je moguće kako bi se izbjegli novi izbori i kako se time ne bi izigrala volja dvije trećine građana, “koji su na izborima nedvosmisleno dali glas za promjene”.

Naglašavaju da je Hrvatska “iscrpljena od politike neuspjeha i čekanja”, a da su reformske snage zajedno dobile mandat da riješe gospodarsko-socijalne probleme koje je, ističu, nagomilala nesposobna Milanovićeva vlast. “I to je ono što od nas građani s pravom očekuju – a ne da potrošimo dodatne stotine milijuna kuna bez ikakvog jamstva da ćemo nakon novih izbora moći lakše sastaviti vladu i osigurati željene promjene”, navodi HDZ. HDZ je, u vezi s “tripartitnim sastankom” zakazanim za ponedjeljak, ponovio stajalište da formiranje vlade, u koju bi bio uključen i SDP, ne bi bilo ni realno niti poželjno te da su, unatoč skepsi, pristali sudjelovati na tom sastanku ne bi li još jednom poslušali potencijalnog koalicijskog partnera te pokušali razumjeti ispravnost teze prema kojoj bi za Hrvatsku bila korisna zajednička vlada.

You may also like