Završen sastanak Nacionalnog vijeća Mosta, HDZ-u vrata i dalje otvorena

Mostu je u nedjelju uoči doalaska SDP-ove koalicije na pregovore, došlo do novog obrata jer je Nacionalno vijeće Mosta donijelo jednoglasnu odluku prema kojoj ipak ostavljaju otvorena vrata za pregovore i HDZ-ovoj Domoljubnoj koaliciji.

Novinarima je to, po završetku sjednice Vijeća potvrdio Mostov izavrani saborski zastupnik Miro Bulj. Takova odluka suprotna je jučerašnjo izjavi lidera Mosta Bože Petrova da, nakon što ih je HDZ-ova koalicija odbila, pregovore oko sastavljanja vlade nastavljaju samo s SDP-ovom koalicijom. “Kao što smo i prije za SDP, tako sada vrata ponovno ostavljamo otvorena i za HDZ”, rekao je Bulj. Pojasnio je kako je trojna vlada način da se provedu reforme.

Sve to se događalo tek dvije minute prije dolaska u središnjicu Mosta SDP-ove koalicije Hrvatska raste predvođene Zoranom Milanovićem koji je došao u pratnji čelnika koalicijskih partnera. Niti Milanović niti njegovi koalicijski partneri nisu novinarima htjeli komentirati posljenju odluku Nacionalnog vijeća Mosta. Saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić izjavila je u u emisiji Nedjeljom u 2 HTV-a kako misli da će u utorak imati mandatara. “Očekivali smo da će obje strane potpisati ono na što su prethodno pristale, ali to se nije dogodilo. SDP je još prije odustao pa se predomislio, a HDZ je mišljenje promijenio jučer. Očekujemo još neke promjene”, rekla je i također poručila kako su njihova vrata otvorena i za treću stranu.

Kazala je da Most i SDP žele da Petrov bude premijer. “Pričali smo s nekoliko stručnjaka, ali mislim da će premijer biti Petrov”, poručila je.  U HDZ-u se neslužbeno doznaje da će o ponudi Mosta u ponedjeljak raspravljati Predsjedništvoi HDZ-a.

You may also like

0 comments