Zaštitari okoliša žele zaustaviti Sjeverni tok 2

Zaštitari okoliša iz Njemačke zatražili su od njemačke savezne kancelarke Angele Merkel, predsjednika Kršćansko-socijalne unije Horsta Seehofera, njezinog koalicijskog partnera i predsjednika Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Martina Schulza, vjerojatnog budućeg koalicijskog partnera u novoj Saveznoj vladi da zabrane izgradnju plinovoda Sjeverni tok 2.
Oni smatraju da je taj plinovod smrtonosna zamka za borbu protiv klimatskih promjena jer prijeti osjetljivom ekosustavu Baltičkog mora i razara solidarnost i povjerenje među zemljama Europske unije. Ekolozi vjeruju da su proceduralne pogreške u postupku odobravanja izgradnje plinovoda i netransparentnost pri njegovoj izgradnji suprotne vjerodostojnosti njemačkim politikama i da doprinose frustraciji javnosti.

Nadalje, zatražili su da se političari distanciraju od projekta i omoguće provedbu neovisne procjene utjecaja na okoliš. Uz to, naveli su da su spremni zatražiti prekid projekta i na sudu, javlja ukrajinska novinska agencija UNIAN.

You may also like

0 comments