Započeli razgovori Sberbanka i Vlade o Agrokoru

Predstavnici ruske Sberbanke u ponedjeljak ujutro započeti su razgovore s premijerom Andrejom Plenkovićem i predstavnicima hrvatske Vlade o problemu daljnjeg financiranja Agrokora.

U izaslanstvu ruske banke su prvi zamjenik predsjednika Maksim Poletaev i predsjednik Uprave Sberbank Hrvatska Mario Henjak. Plenković je izjavio u nedjelju da se vode razgovori s domaćim i ruskim bankama oko financiranja Agrokora te očekuje da će se financiranje nastaviti pod povoljnijim uvjetima nego ranije. “Razgovori se vode, novo financiranje će doći. Pregovori se ne vode na cesti ni javno. Kada budu okončani bit će takvi da će biti sigurno pod povoljnijim uvjetima nego što je to bilo ranije”, rekao je Plenković tijekom boravka u Vodicama.

Od današnjeg razgovora s predstavnicima Sberbanke očekuje nastavak suradnje te da će se financiranje nastaviti. Ruska banka izložena je Agrokoru s 1,1 milijardi eura kredita. Posljednji puta odobrila je tom koncernu kredit u iznosu od oko 100 milijuna eura u prvom tromjesečju ove godine, a prema izjavama čelnika te banke, za taj kredit traže status ‘najstarije tražbine’ kao uvjet za eventualne nove kredite.

You may also like

0 comments