Home Geopolitika Zahtjev prema Grčkoj za zabranu preleta neutemeljen je

Zahtjev prema Grčkoj za zabranu preleta neutemeljen je

by admin

Zahtjev SAD-a da se zračni prostor Grčke zatvori za ruske avione s humanitarnom pomoći za Siriju su neprihvatljivi. To je izjavio prvi potpredsjednik međunarodnog komiteta Državne Dume Leonid Kalašnjikov, ističući da je u konkretnom slučaju riječ o pritiscima, prenosi Rossijska gazeta.

Informaciju o američkom zahtjevu danas je potvrdilo i Ministarstvo vanjskih poslova Grčke. Kalašnjikov je pojasnio da su Amerikanci prozvali predsjednika Sirije Bašara Al Asada nepoželjnom osobom, „kao što to rade s mnogim državama i žele diktirati tko s kim treba imati posla, a s kim ne”. Prema njegovim riječima, SAD „započinju tu igru od prelijetanja granica”, međutim, „s nama tako neće moći”. A s obzirom da to nije prihvatljivo s međunarodnog stanovišta, „to se radi u tišini, daleko od medija”, izjavio je zastupnik.

On je istaknuo da ova situacija još jednom pokazuje da SAD vrši pritisak na treće države. U isto vrijeme Kalašnjikov je uvjeren da ovog puta Grčka neće načiniti takav korak. „Sa stanovišta zakona bilo koja zemlja može zatvoriti svoj zračni prostor, a je li to potrebno Grčkoj veliko je pitanje, jer mi isto možemo uraditi za njene letove”, dodao je Kalašnjikov.

Related Posts