Zaharova: SAD i Francuska vode informacijski rat protiv Rusije

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova nedavne izjave SAD-a i Francuske okarakterizirala je kao dio informacijske kampanje za diskreditaciju Rusije, prenosi „Vzgljad”.

Francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian je rekao da Moskva u Siriji ne nanosi udare po pozicijama terorista „Islamske Države”, već pomaže predsjedniku Bašaru Al Asadu, uništavajući položaje Slobodne sirijske vojske. „Upravo je tom čovjeku (Le Drianu) upućena molba da dostavi informacije o tome gdje se, prema mišljenju zapadnjaka, nalaze teroristi ID? Na ovo pitanje nismo dobili odgovor, ali nam zato redovno na konferencijama za tisak i putem medija govore što to pogrešno radimo”, rekla je Zaharova.

Povodom pisanja New York Timesa da ruske podmornice „agresivno postupaju” u blizini podvodnih komunikacijskih kablova koje opskrbljuju internetom gotovo čitav svijet, predstavnica MVP-a je rekla da je to informacijska kampanja. „To su elementi informacijske kampanje: podmornice, koje će pokidati kabl u slučaju bilo kakve prijetnje, napad na pogrešne ciljeve, ubijanje civila itd”, naglasila je Zaharova.

You may also like