Zagrebačka burza promatra Janaf zbog spekulacija o privatizaciji

Kako se ovih dana može čuti u kuloarima, Jadranski naftovod mogao bi u brzu privatizaciju. Navodno bi se na prodaju ponudio manjinski udjel u Janafu. Zbog spomenutih je spekulacija Zagrebačka burza jutros uvrstila Janafove dionice u segment promatranja.

Dionice Janafa od starta su godine porasle 20%, na 5.399 kuna, koliko je iznosila njihova zadnja cijena u petak. Likvidnost je i dalje skromna, pa ove dionice tek rijetko nalaze svoje mjesto na listi najtrgovanijih izdanja. Janafovo poslovanje iz godine u godinu sve je bolje. Jadranski naftovod u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je neto dobit od gotovo 135 milijuna kuna, što je porast za 55,8% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U tom razdoblju Janaf je ostvario rast ukupnih prihoda za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, na 370 milijuna kuna, dok je ukupne rashode smanjio za 1,8%, na 102 milijuna kuna. Prihodi od transporta nafte čine 63,6 posto prihoda od temeljne djelatnosti društva, a povećani su za 28,2% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, najvećim dijelom zbog većeg obujma transporta nafte za sve inozemne kupce.

You may also like

0 comments