Za dvije godine Tesla bi mogla dobiti konkurenciju

Iako je nekoliko proizvođača automobila potvrdilo planove za predstavljanje novih modela koji bi trebali konkurirati Teslinom Model S-u, nitko do sada nije poduzeo konkretne korake koji će zaista takve ideje provesti u stvarnost. Barem ne do sada.
Aston Martin ovih je dana potvrdio kako će kroz dvije godine na tržištu predstaviti električnu verziju svojeg modela Rapide sa 800 konjskih snaga koji će sa jednim punjenjem moći prijeći više od 320 kilometara. Iz Aston Martina javljaju kako je mogućnost razvoja luksuznih električnih vozila logičan korak razvoja kompanije te kako u kratkom roku žele postati ozbiljna konkurencija Tesla Motorsu.

Andy Palmer, direktor Aston Martina, tako je izjavio: “Tesla očito još nije došao do cjenovnog plafona za električna vozila. Mi smatramo da oni, kao relativno novi brand, nemaju više puno prostora u segmentu superluksuznih automobila te tu vidimo svoju priliku”. Iako iz Aston Martina još uvijek nisu otkrili cijenu električnog Rapide-a, Palmer je dao naslutiti kako će se cijena kretati između 200 i 250 tisuća dolara, dok trenutno dostupan Rapide na konvencionalni pogon stoji nešto više od 200 tisuća dolara. Nakon premijere Rapide-a, Aston Martin je najavio kako će predstaviti i drugi električni model, DBX.

You may also like

0 comments