Home Ekonomija WTO prihvatio antidampinški prigovor Rusije

WTO prihvatio antidampinški prigovor Rusije

by Energypress.net

[vc_row][vc_column width=”1/3″]Interfax [/vc_column][vc_column width=”2/3″]Svjetska trgovinska organizacija (WTO) u petak je uglavnom prihvatila prigovor koji je Rusija podnijela protiv antidampinških mjera Europske unije (EU), što je treća takva presuda u korist Rusije.[/vc_column][/vc_row]

Tijelo za rješavanje sporova pri WTO-u ustvrdilo je da je EU-ova metodologija „usklađivanja troškova” za izračun dampinških marži u tom sporu prekršila antidampinška pravila WTO-a, posebice što se tiče cijena energetskih inputa.

Međutim, odbacili su ruske tvrdnje da EU-ov okvir antidampinških pravila, poznat kao „bazično pravilo”, krši pravila WTO-a. Dvije strane imaju rok od 60 dana za podnošenje žalbe na odluku u tome sporu, koji je pokrenut u prosincu 2016. godine. Ruski ministar gospodarstva Maksim Rešetnikom pozdravio je odluku WTO-a, izjavivši da će ona poboljšati pristup ruskih roba tržištu EU-a.

Pregovarač s WTO-om Maksim Medvedkov rekao je da će EU morati ponovno razmotriti svoje antidampinške carine na uvoz cijevi i umjetnih gnojiva iz Rusije, prenijela je njegove riječi ruska agencija Interfax.

Related Posts