Wikileaks hakirao CIA-u

Internetska stranica Wikileaks objavila je u srijedu niz privatnih e-mailova direktora CIA-e Johna Brennana a neimenovani haker tvrdi da mu je provalio u virtualni poštanski pretinac.

Među dokumentima je upitnik koji je ispunio Brennan kad je bio razmatran za dužnost u administraciji američkog predsjednika Barack Obame, memorandum Obami o Iranu i pismo jednog senatora o metodama zlostavljanja osumnjičenih za terorizam.

List New York Post ovog je tjedna objavio da ga je kontaktirao tinejdžer koji je tvrdio da je hakirao Brennanov privatni e-mail kao i e-mail američkog tajnika za državnu sigurnost Jeha Johnsona.

Glasnogovornik CIA-e u srijedu je kazao da je Brennanova obitelj bila žrtvom zločina ali se čini da nisu kompromitirane nikakve državne tajne. “Hakiranje obitelji Brennan je zločin I obitelj Brennan je žrtva”, kazao je glasnogovornik. “Privatni elektronski podaci obitelji Brennan maliciozno su poharani i sada ih se raspačava internetom. Takav se napad može dogoditi svakome I treba ga osuditi a ne reklamirati”.

You may also like