VW će do kraja godine sanirati problem, Zmajlović ide u tužbu

Volkswagen (VW) će u siječnju početi povlačiti vozila radi uklanjanja nepravilnosti pri korištenju softvera za lažiranje eko-testova, a sva vozila bit će popravljena do kraja iduće godine, objavili su u srijedu njemački mediji.

“Bude li sve po planu, povlačenje vozila započet će u siječnju. Sva vozila bit će popravljena do kraja 2016. godine”, kazao je Matthias Mueller, novi izvršni direktor VW-a, koji je na to mjesto zasjeo nakon što je bivši prije 10-ak dana podnio ostavku zbog skandala. Najveći svjetski proizvođač automobila, koji je u prvom polugodištu po broju prodanih vozila pretekao japansku Toyotu, već je tjednima pod pritiskom jer je američka Agencija za zaštitu okoliša (EPA) objavila da neka dizel vozila te tvrtke imaju softver koji na eko-testovima prikazuje znatno manju emisiju štetnih plinova nego inače. Zbog toga Volkswagenu u SAD-u prijeti kazna i do 18 milijardi dolara, a istragu je najavilo i niz drugih zemalja.

Mueller je još ranije poručio da je tvrtka suočena s izazovima koji “neće biti bezbolni”. Sve investicije koje nisu neophodne, bit će odbačene ili odgođene. “Učinit ćemo sve kako bismo osigurali da Volkswagen ostane jak i osigura radna mjesta ubuduće”, kazao je Mueller u intervjuu Frankfurter Allgemeine Zeitungu. Istaknuo je i kako je VW-u potrebna ‘evolucija’, a ne ‘revolucija’ kako bi se vratio na stare staze, te je najavio reorganizaciju prema manje centraliziranoj kompaniji. “Ova kriza dala nam je priliku da promijenimo strukturu VW-a. Želimo tanju, manje centraliziranu tvrtku i dati više odgovornosti brandovima”, kazao je Mueller, istaknuvši kako bi kompanija ponovno mogla zasjati za dvije do tri godine.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović tražit će odštetu za Volkswagenov eko skandal, ako se optužbe pokažu točnima, te je oformio posebnu istražnu komisiju s tri ključna zadatka – utvrđivanje činjenica, izračun financijske posljedice eko prevare i predlaganje pravnih mjera. Zmajlović u priopćenju ističe da je njegovo Ministarstvo u zadnje tri i pol godine napravilo ogromne pomake da Hrvatsku učini zelenijom, trudi se čuvati hrvatsku prirodu i bogatstva, pa stoga neće dozvoliti nikome da to uništava za račun svojeg profita. “Neću dozvoliti da nas bilo tko, pa makar i velika moćna kompanija, kroz prevaru učine suučesnicima trovanja planeta i naše Hrvatske. Slučaj Volkswagen nije samo prevara kupaca, to je i prevara svih građana Hrvatske”, ističe Zmajlović.

Prvi dostupni podaci govore da automobili s programima za lažiranje ispuštaju i do 40 puta više štetnih plinova nego što je dozvoljeno, što predstavlja opasnost po javno zdravlje. “Činjenica je da vozila sa spornim softwareom zagađuju okoliš više no što mislimo i zbog toga želim znati koliko je točno takvih vozila na našim cestama, želim biti siguran da će se takva prevara otkloniti, želim da se nadoknadi učinjena šteta, te da otklonimo mogućnosti da se to ubuduće ponovi bilo kome iz automobilske industrije”, poručuje Zmajlović.

S tim je ciljevima oformio posebnu istražnu komisiju koja će prikupiti, objediniti i osigurati provjeru svih podataka i utvrditi točne činjenice te napraviti izračune tko je financijski oštećen. Komisija treba izračunati je li i koliko oštećen državni proračun i predložiti mogućnosti za nadoknadu štete. Građani će biti izuzeti “jer su oni vozila kupili u dobroj vjeri”. Komisija također mora predložiti pravne mogućnosti koje su Ministarstvu na raspolaganju za nadoknadu štete ako se potvrde sumnje i dokaže namjerna prevara. “Neću dozvoliti da građani trpe zbog prevara pohlepne korporacije. Građani Hrvatske i kupci spornih automobila nisu krivi što ih je proizvođač obmanuo, prevario i prodao im skupe proizvode s lažnim deklaracijama. Financijsku štetu treba podnijeti onaj tko je varao, a ne građani koji su skupo platili svoje automobile”, naglašava Zmajlović.

Njemački div automobilske industrije Volkswagen priznao je prije nekoliko tjedana da je 11 milijuna njegovih dizelskih automobila širom svijeta opremljeno uređajima koji omogućuju varanje na eko-testu, zbog čega je kompanija izgubila trećinu tržišne vrijednosti te se suočila i s istragama.

You may also like

0 comments