Vulin priželjkuje stabilnost Hrvatske

Visoki srbijanski dužnosnik Aleksandar Vulin izjavio je u nedjelju da bi hrvatski birači na izborima trebali osigurati da Hrvatska ostane stabilna i posveti se gospodarstvu kao Srbija.

“Ti su izbori vrlo važni”, ocijenio je Vulin za Radio-televiziju Srbije, dodavši kako se nada da će oni Hrvatsku učiniti “nalik na Srbiju u smislu stabilnosti, te da će se poslije toga moći posvetiti ekonomiji i svemu onome što jednu zemlju čini uspješnom i stabilnom, a mi se nadamo da će tako i biti”.

Podsjetio je na izjave europskog povjerenika za proširenje i susjedsku politiku Johannesa Hahna u subotu u Beogradu o važnosti stabilnog jugoistoka Europe.

Vulin je iskanuo da je politika srbijanske vlade najprije politička stabilnost Srbije iz koje proizlazi ekonomska stabilnost, a potom i stabilnost u regiji na koju je ukazao Hahn. “Nadam se da će svi tako shvatiti tu poruku, svako treba raditi najprije na sebi i na svojoj zemlji, pa će onda sve biti u redu i sa susjedima”, rekao je Vulin.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić u subotu je, na zajedničkoj konferenciji za novinare s Hahnom poručio da se Srbija s Hrvatskom želi natjecati u ekonomiji i gospodarstvu, a ne u uvredama, sukobima i ružnim riječima.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj jedna su od udarnih vijesti u beogradskim elektroničkim medijima koji ocjenjuju da će proći bez apsolutnog pobjednika.

You may also like

0 comments