Vujčić: Petrovu sam savjetovao odustati od Lovrinčevićevih prijedloga

Nizu ljudi iz poslovnog i financijskog svijeta s kojima su se proteklih dana susretali čelnici Mosta, prvi čovjek liste Božo Petrov pribrojio je i guvernera središnje banke Borisa Vujčića s kojim je popio kavu u zagrebačkom Sheratonu.

Do susreta je, kaže guverner Vujčić, došlo na poticaj zajedničkog prijatelja, a glavna tema jednoipolsatnog razgovora bila je monetarna politika. Vujčić kaže da je Petrovu objasnio u čemu se razilazi s mostovcem Ivanom Lovrinovićem koji je vodio pregovore s prvacima SDP-a i HDZ-a o ekonomskom dijelu Mostova programa. Vujčić kaže da je objašnjavao zašto ne bi bilo dobro ići na ukidanje valutne klauzule i promjene u tečajnoj politici koje bi vodile slabljenju domaće valute, donosi Večernji list.

“Nadam se da je naš razgovor bio koristan, što će dalje biti, vidjet ćemo “, kratko je prokomentirao Vujčić. Prošli je tjedan guverner kazao kako ne bi bilo dobro da se pregovori odulje jer bi odugovlačenje obeshrabrilo investitore koji su ionako reagirali podizanjem cijene zaduživanja za Hrvatsku. Vujčić je, inače, veliki zagovornik reformi koje bi trebale voditi poboljšanju poslovne klime te snažne fiskalne konsolidacije koja bi išla za tim da se smanji fiskalni deficit i zaustavi javni duga. Da je kava s Vujčićem djelovala na Petrova, moglo se naslutiti i iz popodnevnih Lovrinovićevih izjava.

You may also like