Vujanović: Novi prosvjedi morali bi biti mirni

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, pozvao je oporbeni Demokratski front (DF) da prosvjedi koje organizira u nedjelju budu mirni i demokratski, navodeći da će za eventualne nemire oni biti odgovorni kao organizatori.

Čelnik DF Andrija Mandić najavio je za nedjelju 15. studenog u 18 sati prosvjed pod nazivom “Opkoljeni ste”, precizirajući da je ideja da prosvjednici formiraju “živi lanac” kojim će opkoliti institucije i pojedine privatne tvrtke. Zahtjevi su isti kao i krajem proteklog mjeseca da vlada podnese ostavku i da prijelazna vlada pripremi nove parlamentarne izbore.

Predsjednik Vujanović je kazao da ne može prognozirati mogu li se u nedjelju očekivati nemiri jer je na svim sličnim okupljanjima bilo nasilja. “To ovisi o organizatoru prosvjeda. Oni su prethodna okupljanja, krajem prošlog mjeseca, najavili kao demokratska, mirna i nenasilna. A oni nisu bili ni demokratski, ni mirni, ni nenasilni”, kazao je Vujanović, dodajući da se ispostavilo da su prosvjednici, predvođeni čelnicima DF-a, htjeli nasilno ući u parlament. Vujanović je kazao kako je očito da su svi dosadašnji prosvjedi bili protiv NATO-a, što će, po njegovom mišljenju, samo ubrzati dobijanje pozivnice Alijanse.

Na prethodnom skupu oporbe, u noći 24. listopada, došlo je do nereda ispred parlamenta u kojima je, prema podacima policije, pored počinjenje materijalne štete bilo ozlijeđeno 29 policajaca, medicinsku pomoć zatražilo je 26 građana, a 10 osoba privedeno je zbog prekršaja.

You may also like