Vučić zaprepašten izjavom hrvatskog premijera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu da je “iznenađen i zaprepašten” izjavom hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da prilikom predstojeće Vučićeve posjete Zagrebu treba razgovarati i o ratnoj odšteti.
“Što se tiče ratne odštete, bio sam iznenađen i zaprepašten temom koju je Plenković pokrenuo.

Sve što mogu reći je da sam na njegovom mjestu, to pitanje ne bih pokretao.

Bojim se da Hrvatska, ne samo da ne može dobiti ništa, već može mnogo izgubiti. To bih mogao potkrijepiti tisućama raznovrsnih i teških argumenata”, rekao je Vučić.

 Nakon susreta s europskim tajnikom za pregovore o proširenju i politiku susjedstva Johanesom Hanom, Vučić je rekao da u posjet Hrvatskoj ide u “dobroj vjeri” i da u delegaciji Srbije na put idu stručnjaci koji žele rješavati i pitanja iz prošlosti, ali da prije svega žele razgovarati o budućnosti.

“Vidio sam da su predvidjeli i neke prosvjede, ali ja se ne bojim toga. Moj je posao raditi za Srbiju i građane i želim vjerovati da će i druga strana konstruktivno pristupiti”, rekao je Vučić.

Rekao je i da je interes Srbije imati dobre i prijateljske odnose s drugim zemljama jer samo tako može napredovati. (N1info)

You may also like

0 comments