Vučić bi razgovarao i sa crnim vragom ukoliko je u interesu Srbije

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić poručio je u ponedjeljak da bi “razgovarao i s crnim vragom” ako bi ti razgovori koristili Srbiji, pridonijeli dobrosusjedstvu i suradnji u regiji, odgovarajući na izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića kako više ne želi razgovarati s Vučićem o izbjegličkoj krizi.

“Osobno bih razgovarao i s crnim vragom ako je to korisno za Srbiju i regionalnu stabilnost, za dobre i prijateljske odnose među narodima i državama”, rekao je Vučić, naglasivši kao mu je žao zbog takve Milanovićeve izjave. “Možda i nije loše da se po tom pitanju vidi razlika”, ocijenio je Vučić u izjavi agenciji Tanjug, naglašavajući kako je i njegova osobna politika i politika vlade koju vodi “da sa svima razgovaraju”. “Što se Srbije tiče, mogla bi biti država, ali vlast koja je vodi to ne želi, ne govore istinu i ne drže se dogovora. Ne možete reći ‘pustite Hrvatsku ili Srbiju na miru’. Kako bi bilo da ja sada kažem Mađarskoj i Austriji ‘pustite Hrvatsku na miru'”, rekao je danas premijer Milanović odgovarajući na poruku srbijanskog premijera Aleksandra Vučića “da Hrvatska Srbiju pusti na miru”. “Ne želim više uopće razgovarati s Vučićem”, dodao je.

Vučić je također ocijenio da su “neprihvatljive i nedopustive uvrede” hrvatskog premijera na račun srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića. “Neprihvatljivo je i nedopustivo da netko vrijeđa predsjednika i institucije Republike Srbije govoreći da ne zna tko su ti ljudi i koji posao obavljaju. To mnogo više govori o onome tko ih je izgovorio, nego o onima na koje se te riječi odnose”, ocijenio je Vučić komentirajući Milanovićev odgovor na pitanje o susretu srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u New Yorku. O tom susretu i sadržaju razgovora priopćenje je objavio ured srbijanskog predsjednika, a na upit o sadržaju razgovora Milanović je danas rekao: “Ne mogu vjerovati onome što dolazi kao priopćenje iz ureda Tomislava Nikolića, tko god on bio”.

Predsjednik srbijanske vlade poručio je kako Srbija želi dobre odnose s Hrvatskom i da je “uvijek spremna razgovarati i uvijek će razgovarati” jer drži da je to “jedini način na koji možemo napraviti neusporedivo bolje odnose među našim zemljama i našim narodima”. Srbijanski šef države trenutno boravi u New Yorku, a iz njegova ureda još se nisu očitovali o izjavama hrvatskog premijera.

You may also like