Vrdoljak: Za PPD me prije optuživao HDZ, a sada Most

Bivši ministar gospodarstva i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, gostujući na Mreži TV, izjavio je kako mu je Božo Petrov dan prije izborne šutnje poručio: “Znam što njega čeka nakon naše pobjede.” – Prijetio mi je uhićenjem. To se ne smije govoriti u javnosti. Podsjetit ću vas, tako je zadnji govorio Ivić Pašalić – rekao je Vrdoljak.

No Petrov ne želi ni potvrditi je li mislio na prijavu koju je podigao Panenić, rekao je Vrdoljak i poručio da Most radi isto ono što je činio Karamarko. Prvo me je optuživao HDZ, a sada Most, tj. Petrov sada radi ono što je radio Karamarko, rekao je Vrdoljak.

Panenić je u kolovozu podnio kaznenu prijavu protiv Vrdoljaka, a zamjera mu se što su bespovratna sredstva dobili gradovi i mjesta u kojima su gradonačelnici, odnosno načelnici usko povezani s HNS-om. Još je tada Vrdoljak odbacio te tvrdnje. Je li bilo kaznenog djela ili ne, morat će ustvrditi DORH.

Sugovornik iz Mosta kaže da se ne može tvrditi da su diskrecijsko pravo povlaštene informacije pri otvaranju prijava. Ili, ako ih nije bilo, da je omogućeno da se pojedinci jave i nakon isteka vremena sa svojim prijavama i ostvare potporu za projekte koje su prijavljivali. Kome se pogodovalo, vidljivo je na stranicama samog Ministarstva. Tako je navedeno kako su, primjerice, općini Čepin odobrena sredstva i da je taj natječaj završio prije predviđenog roka trajanja. Ista je općina, navodi se, dobila novac i za druge svrhe, a i taj je natječaj zatvoren prije roka. Nepravilnosti je bilo i pri odobravanju novca na javnom natječaju za povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, pa su sredstva odobrena nekima koji su predali zahtjev nakon isteka roka, negdje je datum ispisan vlastoručno… A spominju se institucije opet iz Čepina, Osijeka, Breznice Đakovačke, piše Večernji list.

I prije ovog istupa čelnika Mosta koji je spomenuo Vrdoljak, Petrov je iznio teške optužbe protiv nekih od vodećih članova Narodne koalicije, a među kojima je i Vrdoljak. Optužio ih je kao kriminalce koji će se morati maknuti u slučaju postizborne suradnje. Vrdoljak je već tada opovrgnuo takve optužbe jer nikada nije bio osuđen, ni pravomoćno ni nepravomoćno. U svibnju ga je HDZ prozvao da je pogodovao tvrtki svoje bivše supruge kroz suradnju s HEP-om. No za to nisu imali dokaze, a ujedno je Vrdoljakova bivša supruga jedna od osam suvlasnika tvrtke među kojima je i jedan član HDZ-a. Neki spominju da Most sumnja u Vrdoljakovu povezanost sa sve uspješnijom tvrtkom PPD, zbog čega navodno toj tvrtki nisu odobrili preuzimanje Petrokemije. No, sugovornik iz Mosta kaže da PPD nije sporan.

You may also like

0 comments