Vrdoljak se hvali sređenom situacijom u kompaniji INA

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u petak u vezi s natječajem za turistički kompleks Kupare kako ima ulagača koji žele uložiti u tu nekretninu te da nije presudno hoće li se oni pojaviti ovaj mjesec ili za tri-četiri mjeseca, nego da su raščišćeni imovinsko-pravni odnosi i “investicija će sigurno ići”.

“Ima ulagača koji žele tamo doći, ali žele doći na čistu situaciju. Zašto nisu došli prije sedam godina? Zato što situacija nije bila čista, nitko s njima nije komunicirao i nije rješavao probleme niti je u tadašnjoj Vladi bilo ozbiljnog sugovornika, a sada to imaju”, ocijenio je Vrdoljak u petak tijekom druženja s članovima osječkoga HNS-a. Istaknuo je da su Kupari veliki i neiskorišteni turistički potencijal Hrvatske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Na adresu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) stigle su obvezujuće ponude za realizaciju turističkog kompleksa Kupara, za što je rok istekao danas u 16 sati, neslužbeno doznaje Hina iz izvora bliskih Vladi. Koliko je točno ponuda stiglo i tko ih je dao, u petak se nije moglo doznati. Neslužbeno se najavljuje da će se ponude otvarati u ponedjeljak, 12. listopada poslijepodne. Slijedi analiza pristiglih ponuda i donošenje odluke hoće li se koja prihvatiti te odgovaraju li one uvjetima iz ponudbene dokumentacije za cijeli projekt. Javni poziv za obvezujuće ponude za kompleks Kupare raspisan je u svibnju ove godine, a na traženje zainteresiranih investitora i s obzirom na kompleksnost dokumentacije, rok za dostavu ponuda produljen je s 25. kolovoza na 9. listopada.

Za druženja s osječkim HNS-ovcima ministar Vrdoljak je rekao kako će, ako u predizbornoj kampanji budu prevladavale irelevantne teme, pobjeda sadašnje vladajuće koalicije “biti tanka”. Ako se bude razgovaralo o tome što je dosad učinjeno i što se građanima može ponuditi u idućemu mandatu, pobjeda neće biti nimalo upitna, ocijenio je potpredsjednik HNS-a.”Ako budemo puno pričali o tome tko vozi koji auto ili u čemu je tko šetao koji dan, onda ćemo pobijediti, ali tanko.

Ako budemo sadržajno ušli u kampanju, onda mislim da naša pobjeda neće biti nimalo upitna, a mi ćemo se potruditi da u kampanji konkretiziramo što se moglo napraviti, što je dosad učinjeno, što bi moglo biti bolje i – posebno – što će biti sutra”, rekao je Vrdoljak u izjavi novinarima odgovarajući na pitanje kako će se HNS postaviti u predizbornoj kampanji. “Ako tema na izborima bude Ina, onda mi pobjeđujemo jer svi znaju što radimo za Inu a što su ovi drugi napravili”, ocijenio je Vrdoljak. Kako je istaknuo, razgovaramo o tome hoće li Mađarska isporučiti vlak, a ne razgovaramo o Ini. Ako se ide u Mađarsku, mora se razgovarati o Ini, ocijenio je Vrdoljak, ističući da se zaradom i upravljanjem Inom mogu kupiti stotine novih vlakova, a kad se Ina pokrade i uništi, imamo problema obnoviti i stare vlakove.

You may also like