Home Politika Vrdoljak: Prioriteti HNS-a u 2017. uspjeh na lokalnim izborima i nova politička platforma

Vrdoljak: Prioriteti HNS-a u 2017. uspjeh na lokalnim izborima i nova politička platforma

by admin

Hrvatska narodna stranka – liberalnih demokrata (HNS) u godini 2017. ima dva osnovna cilja, preuzimanje ‘prave’ pozicije liberalnog građanskog centra u Hrvatskoj na lokalnim izborima, te izradu nove političke platforme stožerne stranke građansko-liberalnog centra, izjavio je u subotu u Zagrebu predsjednik stranke i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak.

 “Pored nastupa na lokalnim izborima, koji je prvi prioritet HNS-a u 2017., imamo velike ambicije, imamo ambicije biti bolji nego prije četiri godine a tada je rezultat bio izvrstan – 56 župana, gradonačelnika, načelnika HNS-a je rezultat koji želimo nadmašiti”, kazao je Vrdoljak na konferenciji za medije održanoj uoči četvrte i posljednje ovogodišnje sjednice Središnjeg odbora HNS-a u hotelu Internacional.

 Drugi glavni cilj stranke je izrada nove političke platforme građansko-liberalnog centra “s jednim modernim, primijenjenim politikama koje se ne bave populističkim mazanjem očiju javnosti nego odgovaraju na konkretne izazove vremena koja su ispred nas”, dodao je.

 “Veliki su izazovi ispred hrvatske politike, pojavljuju se novi trendovi, načini komunikacije, novi odnosi u parlamentu. Izazovi koji su u sljedeće četiri godine ispred Hrvatske nisu ni nalik onima koji su bili 2005. i 2009.”, ocijenio je Vrdoljak.

 Ustvrdio je da je godina 2016. bila za tu stranku vrlo uspješna godina, u kojoj je na izvanrednim parlamentarnim izborima dobila 25 posto više preferencijalnih glasova nego samo godinu ranije, što su “rezultati koji su pokazali da je HNS kontinuitet hrvatske politike, da se stranka posebno pozicionirala ove godine kao stožerna stranka liberalnog centra”.

 Upitan za komentar odluke rejting agencije Standard& Poor’s da poboljša izgled hrvatskog kreditnog rejtinga Hrvatske, Vrdoljak je ocijenio kako je to odlična vijest koja će, ako se realizira, dovesti do pojeftinjenja cijene zaduživanja, što će prvo osjetiti ministar financija i Vlada, pa hrvatsko gospodarstvo, a tek onda građani.

 “Promjena trenda je najteža stvar, najteže je BDP izvući iz minusa i staviti ga u plus, vratiti povjerenje rejting agencija u zemlju koja je ne tako davno bila u pravilu samo u negativnim trendovima. Očekujem da ćemo u sljedećih pola godine dobiti pozitivne izglede a nakon toga poboljšanje kreditnog rejtinga”, kazao je.

 Potpredsjednik Središnjeg odbora HNS-a Đanino Sučić poželio je javnosti i predstavnicima medijima sretan Božić i uspješnu Novu 2017. godinu u kojoj će, kaže, i dalje dati doprinos boljitku i napretku Hrvatske.

(Agencija)

Related Posts