Vrdoljak pozvao premijera da partnere iz Mosta dovede u red

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak pozvao je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića da “dovede u red partnere iz Mosta” te javno kaže kakav je stav vlade prema Ini i rafineriji Sisak, dok je ministra Slavena Dobrovića nazvao podvojenom ličnošću jer je, kaže, prijepodne ministar zaštite okoliša, a poslijepodne ministar energetike.

“Most nikako da shvati da obnašaju vlast, a kad obnašaš vlast nije potrebno da tvoji saborski zastupnici otvaraju teme sa stankama u Saboru i skreću pozornost svojim ministrima i premijeru na pojedine teme, već to trebaju raditi unutar vlade”, rekao je Vrdoljak.

Zabrinjava ga, kaže, način funkcioniranja Ministarstva zaštite okoliša i energetike. “Ministar Dobrović je, vidjeli smo, prijepodne minsitar zaštite okoliša pa se zalagao za gašenje svih rafinerijskih kapaciteta u Hrvatskoj, dok je poslijepodne bio ministar energetike. Podvojena ličnost kao što se dogodila jučer u liku i djelu ministra Dobrovića opasna je za strateške interese Hrvatske i vladu premijera Plenkovića koja već u prvim danima pokazuje nejasnoću u ključnim stavovima koje moraju zauzeti”, rekao je čelnik HNS-a.

Podsjetio je i kako se jučer od ministra Dobrovića moglo čuti da se vode razgovori u vladi o zatvaranju rafinerije u Sisku. “Nas iz opozicije zanima tko vodi razgovore, u čije ime, s kojim ciljem. Kad smo odlučili pregovarati s kolegama iz Mola prije četiri godine tada je vlada imenovala pregovarački tim i prihvatila okvir za pregovore s jasnim stavovima i temama koje se trebaju pregovarati i to se nije radilo tajno”, rekao je Vrdoljak.

Most, uvjeren je čelnik HNS-a, ili igra dovstruku igru ili “ne znaju, ne snalaze se i ne shvaćaju što je odgovornost”.

“Vrlo je opasno ako je Most krenuo ispod stola s dvostrukom igrom već dogovorene stvari realizirati s kolegama iz Mola. Indikativno je i da je već nekoliko godina Mol aktivno radio na diskreditaciji i mene osobno i stranke. Jedina politička opcija koja je s lažima i podmetanjima nastavila na tragu onoga što je Mol radio je Most pa mogu povući poveznicu njihove direktne povezanosti s interesom Mola i dvostruke igre koju igraju pod krinkom zaštite nacionalnih interesa”, rekao je Vrdoljak.

Ako pak nije riječ o dvostrukoj igri, kaže, još je veći problem jer se onda radi o nesnalaženju i neshvaćanju. “U Mostovim ministarstvima jučer se vidjela njihova neusklađenost, ogromna doza nestručnosti, neznanja i nesnalaženja u funkcioniranju u izvršnoj vlasti”, kazao je.

Pozvao je vladu i premijera da “dovedu u red strateške partnere iz Mosta” i da jasno kažu koji je stav Vlade u odnosima prema Molu i prema Ini.

“Mol nikada, bez političke podrške vlade, ne može zatvoriti rafineriju u Sisku”, poručio je Vrdoljak, prenosi N1.

You may also like