Vrdoljak: Ovo je vlada kontinuiteta, ne damo im niti dva dana

Ivan Vrdoljak dao je intervju Anki Bilić Keserović, u kojemu je komentirao podršku koju je HSS odlučio dati mandataru Andreju Plenkoviću, ali je i odbacio suradnju s HDZ-om, čak i u kontekstu Zagreba

Pitali smo ga je li iznenađen izjavom predsjednika HSS-a, Kreše Beljaka oko davanja potpore HDZ-u. “Nisam to uopće očekivao, posebno u vrijeme kad nemamo mandatara, nemamo službene rezultate, ne znamo sastav vlade, tko će biti ministri. Ne dajem si za pravo analizirati postupke drugih kolega, jer svatko nosi posljedice za svoje ponašanje i svoje odluke, najprije kod birača, a poslije i kod političkih stranaka”, kazao je Vrdoljak.

Na pitanje je li to zapravo prijevara birača, Vrdoljak je rekao da treba smanjiti gorčinu politike i prozivati nekoga. “Tu će ocjenu dati birači. Zašto bih sebi dao ocjenu da sam pametniji od hrvatskih birača? Ako nastavimo s takvim retorikama, imat ćemo još manju izlaznost nego dosad i to je glavni krimen ovih izbora. Mi želimo biti dosljedni, promovirati našu ideologiju kao rezultat naše politike, biti jedinstveni i stabilni. S HNS-om se uvijek zna što je”, rekao je Vrdoljak.

Ne misli da je pogreška koalicija s HSS-om, odnosno da to nije glavna pogreška i razlog neuspjeha Narodne koalicije na izborima. “Pitanje je kako bi izgledalo da nije bilo tako. Teško je to ocijeniti. Lako je biti general poslije bitke i govoriti da se nije dobro pripremilo. Vjerojatno da. Možda je to bila jedna od greški, ali ne presudna”, kazao je Vrdoljak.

Smatra da će prvih sto dana Vlade biti presudno, ali da je ona zapravo kontinuitet prošle Vlade, koja su također sastavljali HDZ i Most. “Ja se ne slažem da im damo sto dana mira, već kod proračuna i konstituiranja politike će se vidjeti što je. Nećemo im dati sto dana mira, ja im neću dati niti dva dana mira”, kazao je Vrdoljak.

Njegov HNS ostaje u oporbi. “Tako je bilo i u zadnjih devet mjeseci, tako će biti i u sljedećim godinama. Ja ne vodim sam stranku. Nju vode i potpredsjednici, župani, i kad se na Predsjedništvu dogovorimo jednoglasnim odlukama, onda ne sumnjajte u našu homogenost i stabilnost”, rekao je Vrdoljak.

Ponovno je demantirao izjavu da je rekao da će HNS poduprijeti HDZ ukoliko ovi daju potporu Anki Mrak Taritaš u kandidaturi za gradonačelnicu Zagreba. “Nikada to nisam rekao. To je laž onih koji žele unijeti nemir u HNS. Nikad to nisam rekao niti mi pada na pamet to reći. Anka Mrak pobjeđuje u Zagrebu s potporom drugih stranaka ili ne”, rekao je Vrdoljak, a prenosi N1.

Dotaknuo se i suradnje s SDP-om nakon što joj Zoran Milanović prestane biti predsjednik. “Bit ćemo kolege i u opoziciji, svatko u svom klubu, svatko sa svojom politikom, ali bit ćemo zajedno u oporbi”, rekao je Vrdoljak.

You may also like

0 comments