Vrdoljak: Od službi sam tražio da prate moje komunikacije s MOL-om

Povodom izbora u HNS-u i sve jačih nagađanja kako će se HNS priključiti suradnji Domoljubne koalicije i Mosta, za Jutarnji list je intervju dao Ivan Vrdoljak, jedini kandidat za nasljednicu Vesne Pusić na čelu te stranke.

Tom je prilikom istakao kako je HNS stranka rezultata i kontinuiteta, a ne stranka klijentelizma. Reputaciju klijentelizma i povezanosti s preprodavačem ruskog plina, kompanijom PPD, tumači tek prijateljstvom iz djetinjstva s vlasnikom kompanije. Nagađanja o njegovoj povezanosti s PPD-om u smislu sudjelovanja u vlasničkoj strukturi smatra ružnim podmetanjem. Doduše, kolegica Jelena Lovrić, nije ga upitala ništa o tvrtki za prodaju plina koju navodno posjeduju članovi njegove obitelji….

Vrdoljak HNS više ne vidi kao liberalno demokratsku stranku, iako zadržavaju neke od liberalnih metoda unutar stranke, rekao je Jutarnjem listu, nego je vidi kao osovinu za okupljanje građanskih stranaka. Smatra kako je HNS infrastrukturom najjači te bi mu se za lokalne izbore 2017. godine trebali pridružiti HSLS, IDS i HRID. Ta bi osovina morala biti građanska, politički inovativna i uvijek jezičac na vagi.

Kaže kako bi vrlo rado u budućnosti pregovarao o suradnji s HDZ-om ako se ta stranka jasno odmakne od ekstremizma, ali je najavio kako u ovo vladu neće ulaziti. Tek će pregovarati s njom o podržavanju svih onih politika i odluka koje će smatrati korisnim.

Osvrnuo se i na slučaj INA-MOL rekavši kako je zatražio od obavještajnih službi da prate sve njegove komunikacije s MOL-om jer je preduvjet transparentnosti. Ponovio je svoju staru tezu kako MOL uništava INA-u i da profit nije sve na što bi iz MOL-a trebali gledati, nego bez obzira na cijenu održavati sve funkcije INA-e. U protivnom će se INA pretvoriti u mrežu benzinskih crpki, a Vrdoljak to smatra veleizdajom, baš kao i daljnje prodavanje dionica INA-e.

You may also like

0 comments