Vrdoljak: HNS je protiv velike koalicije

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak odbacio je u utorak prijedlog Mosta o formiranju zajedničke koalicijske vlade Mosta, SDP-a i HDZ-a, poručivši da je takva koalicija u suprotnosti s voljom koju su građani iskazali na izborima, i vraća nas u vrijeme socijalističkog saveza i jednopartijskog sustava.

“Došlo je vrijeme da potpuno jasno kažemo svoje stavove. HNS je protiv velike koalicije koju predlaže Božo Petrov, i HNS u takvoj vladi neće sudjelovati. Biti ćemo konstruktivna oporba”, naglasio je Vrdoljak.

Dodao je da je takva koalicija u suprotnosti s voljom koju su hrvatski građani iskazali na izborima. Takva koalicija ne poznaje oporbu, vraća nas u vrijeme socijalističkog saveza i jednopartijskog sustava. HNS ne želi funkcionirati u jednopartijskom sustavu, a gospodin Petrov mora prestati iscrpljivati hrvatske građane, rekao je Vrdoljak. “Nama ne treba mesija, mora preuzeti odgovornost, uključiti se u reforme koje sljedeća vlada mora odraditi. Ako na to nije spreman, onda Most snosi odgovornost za ponovljene izbore”, poručio je Vrdoljak na službenim Facebook stranicama HNS-a.

You may also like