Vrdoljak: Ekstremizam i populizam isključiti iz politike

Potpredsjednik HNS-a i kandidat za novog predsjednika stranke Ivan Vrdoljak izjavio je u nedjelju u Osijeku kako iz politike moraju biti isključeni ekstremizam i populizam, jer je to rak-rana hrvatskog društva te je dodao kako HNS ima zadaću da to potpuno isključi iz hrvatske politike.

Na konferenciji za novinare u sklopu kampanje za unutarstranačke izbore u HNS-u Vrdoljak je Izvijestio kako je HNS prije više od dvije godine započeo generacijsku tranziciju stranke, čija se prva faza sada završava te kako ne sumnja u uspjeh te tranzicije, čija će se politika temeljiti na zaštiti prava i slobode pojedinca te modernom pogledu na gospodarstvo, obrazovni sustav i domoljublje.

Zamoljen da komentira medijska nagađanja o tzv. “tihoj koaliciji” s HDZ-om i Domoljubnom koalicijom, Vrdoljak je odgovorio kako “HNS neće i ne namjerava surađivati s HDZ-om kakav je danas” te da je HNS konstruktivna oporba, koja će podupirati ono što je dobro, i jako osuđivati ono što je loše. “Molim HDZ i Most da nas ne petljaju u svoje probleme. Nikada nećemo surađivati s ekstremistima, koji u crnim košuljama šetaju po Hrvatskoj, i populisitima, koji misle da će s populističkim porukama dobiti tri glasa više, a onda štetiti našoj državi, jer ne rade ništa osim što se bore za fotelje”, poručio je Vrdoljak.

Na novinarski upit pod kojim bi uvjetima bilo mogućnosti za suradnju, Vrdoljak je kazao: “Kada se isključe ekstremizam i populizam, tada svi oni koji to nemaju u svojoj poltiici, mogu nakon nekih izbora biti naši partneri, i ako će se s nama uskladiti oko gospodarskog i obrazovnog programa”. Ocijenio je kako trenutno stanje u gospodarstvu, od dolaska nove Vlade, ne može biti lošije, jer se, kako drži, “ništa novo nije dogodilo, odustalo se od reformi, nema ambicija i novih inicijativa”.

Zamoljen da komentira unutarstranačke izbore u SDP-u, Vrdoljak je kazao kako je čestitao na pobjedi Zoranu Milanoviću te da će, nakon unutarstranačkih izbora, novo vodstvo HNS-a razgovarati s užim vodstvom SDP-a i o budućoj suradnji na lokalnoj razini, ali i slijedećim parlamentarnim izborima. Dodao je kako se u kandidacijskom postupku, koji je u HNS-u otvoren do 13. travnja, svaki član može kandidirati za bilo koju dužnost, i treba mu samo 100 potpisa, te kako nije isključeno da će biti još kandidata.

You may also like