Volvo ima problema s kontrolom štetnih plinova

Švedski proizvođač kamiona Volvo objavio je u utorak da je otkrio probleme u sustavu za kontrolu ispuštanja štetnih plinova, napominjući da je većina motora s uočenim nedostatkom prodana u Europi i Sjevernoj Americi.
Dio koji kontrolira ispuštanje štetnih plinova “gubi na kvaliteti brže nego što se očekivalo” pa motori prekoračuju dozvoljene razine emisija dušikova oksida (NOx), priopćili su iz Volvo grupe. Dodaju da je uzrok slabljenja kvalitete “problem s materijalima koji se s vremenom pojavljuje”, iako “se čini da ne nastupa kod svih vozila i svih motora na isti način i u istoj mjeri”.

U Volvu napominju da trenutno ne mogu procijeniti troškove koje bi im taj problem mogao prouzročiti ni koliko je motora njime zahvaćeno. Dodaju ipak kako je većina motora s uočenim problemom prodana u Sjevernoj Americi i Europi.

Gubitak kvalitete komponente ne predstavlja sigurnosni problem niti utječe na vozilo ni na performanse motora, osim u korelaciji s kontrolom ispuštanja štetnih plinova, stoji u priopćenju. Osim kamiona, Volvo grupa proizvodi i autobuse, građevinarsku opremu te brodske i industrijske motore. Automobilski odjel Volva u vlasništvu je kineske grupe Zhejiang Geely Holding.

You may also like

0 comments