Home Ekonomija Volkswagen gradi montažni pogon u Alžiru

Volkswagen gradi montažni pogon u Alžiru

by Petra Rajković

Njemački automobilski div Volkswagen potpisao je u nedjelju sporazum sa alžirskim partnerom Sovacom o gradnji montažnog pogona u toj sjevernoafričkoj zemlji, objavili su čelnici na tiskovnoj konferenciji.

Prema sporazumu vrijednom 160 milijuna eura, prvi će automobil biti sastavljen u alžirskom pogonu u lipnju 2017.  godine a očekuje se da će s vremenom proizvoditi više od 100 vozila dnevno.

Pogon s pokretnom trakom bit će izgrađen u mjestu Relizane, koji se nalazi 320 kilometara jugozapadno od glavnog grada Alžira.

“Grupa Volkswagen odlučila se za partnersvo sa Sovacom … budući da smo uspješno surađivali s našim prodajnim partnerom dugi niz godina”, rekao je izvršni direktor Volkswagena Josef Baumert.

“Za nas je to logičan korak ka povećanju prodaje vozila u Alžiru u dugoročnom razdoblju”, kazao je Baumert na svečanosti potpisivanja. Za Suvac je potpisao izvršni direktor Mourad Oulmi.

Alžirski ministar industrije Abdesselam Bouchouareb, koji je također bio nazočan potpisivanju, izjavio je da novo zajedničko ulaganje Sovaca i Volkswagena pokazuje da “su u Alžiru moguća ulaganja i inovacije”.

U tvornici će se proizvoditi nekoliko modela, uključujući Volkswagen Golf, Seat Ibizu, Škodu Octaviju i Caddy.

Volkswagen je drugi proizvođač automobila koji otvara tvornicu u Alžiru. Francuski Renault otvorio je više milijuna eura vrijedan pogon u studenom 2014. godine.

(Agencije)

Related Posts