Home Hrvatska Vlahušić čestitao Dan neovisnosti bez državnog stijega

Vlahušić čestitao Dan neovisnosti bez državnog stijega

by Energypress.net

Dubrovčani su jutros ostali šokirani kada su shvatili kako na najznačajniji državni blagdan na zidinama nema hrvatskog stijega. Kako doznaje PortalOko, ukazom gradonačelnika Vlahušića s dubrovačkih zidina, točnije s Minčete i s Pila, uklonjene su zastave RH, kao i zastava Svetog Vlaha, zaštitnika grada Dubrovnika. Objašnjenje zbog čega je došlo do ovog nevjerojatnog skandala iz PortalOko.hr su upitali Denisa Orlića, predsjednika “Društva prijatelja dubrovačke starine”.

“Tvrtka Embassy International nas je prije nekoliko dana kontaktirala s upitom mogu li se sa zidina ukloniti zastave Republike Hrvatske. Obzirom kako nakon pravomoćne odluke Županijskog suda u Dubrovniku pravo isticanja zastava više nije pod ingerencijom DPDS-a, uputili smo ih na Grad Dubrovnik. Jučer je od Grada Dubrovnika stiglo pismo, s potpisom gradonačelnika Andra Vlahušića, u kojem stoji kako danas od sedam do jedanaest sati moraju biti uklonjene službene zastave RH, ali i zastava Svetog Vlaha, objasnio nam je Orlić, koji je naglasio kako su jedino njihovu zastavu, dakle DPDS-a, ostavili na tvrđavi Svetog Petra”, rekao je Orlić.

Zanimalo ih je kako Orlić komentira sramotni gradonačelnikov potez? “Očito je Gradonačelniku toliko stalo do “Dana Neovisnosti” da ga je prodao za Judine škude”, kazao je Orlić.

Podsjetimo, ekipa serije ‘Igre prijestolja’ boravi ovih dana u Dubrovniku kako bi snimili nekoliko scena za poznati svjetski serijal. Tako lako se prodaja sloboda, za samo četiri sata snimanja. I to baš na Dan neovisnosti! Zaslužuje li Dubrovnik ovakvog Gradonačelnika, koji je spreman ukloniti najznačajniji državni simbol, upravo na najznačajniji državni blagdan, nije teško zaključiti. Mi bi samo dodali kako je u pitanju neviđena sramota, s tim da ćemo sutra kontaktirati DORH kako bi nam pojasnili je li moguće ovako nastrani čin učiniti bez ikakvih zakonskih sankcija.

Related Posts