Home Agrokor Vladimir Šeks ipak pred Povjerenstvom za Agrokor

Vladimir Šeks ipak pred Povjerenstvom za Agrokor

by Agencije

[vc_row][vc_column width=”1/3″]Cjelodnevna sjednica saborskog povjerenstva za Agrokor u četvrtak predvečer završila je raspravom o sljedećim svjedocima koje treba pozvati, nakon čega je vladajuća većina odbila pozvati Tomislava Karamarka i Milana Kujundžića, za koje je bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski ustvrdio kako da su ga zajedno s Ivicom Todorićem nagovarali da se politički angažira.[/vc_column][vc_column width=”2/3″] Nije prihvaćen prijedlog ni da se pozove potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, izvanredni upravitelj Agrokora Ante Ramljak, ali će zato kao bivšeg državnog odvjetnika i potpredsjednika Vlade za unutarnju politiku povjerenstvo pozvati na svjedočenje Vladimira Šeksa. Riječ je o svojevrsnom preokretu jer je vladajuća većina prije dva tjedna odbila pozivanje Šeksa.

Uz svjedoke koji su do sada pozivani ali nisu došli, pred povjerenstvom će se, na prijedlog Stjepana Čuraja (HNS), naći svi državni odvjetnici do 2000. godine: Željko Olujić, Vladimir Šeks, Stjepan Herceg, Marijan Hranjski i Berislav Živković.

[/vc_column][/vc_row]

Prihvaćen je i prijedlog Milijana Brkića (HDZ) da se pozove bivši premijer Nikica Valentić, potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Mladen Vedriš, ministar gospodarstva Goranko Fižulić te svi ministri poljoprivrede od 1990. godine naovamo, s obzirom na saznanja, kazao je, da su predlagali i potpisivali državna jamstva.

Nikola Grmoja (Most) ustvrdio je da se na svjedočenju Željka Rohatinskog “dogodio trenutak koji je dao smisao povjerenstvu” pa je predložio dolazak bivšeg državnog tajnika u Ministarstvu financija Zdravka Marića, bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i aktualnog ministra zdravstva Milana Kujundžića, kako bi se razjasnile njihove oprečne tvrdnje u medijima. Vladajući su te svjedoke odbili.

Nisu prihvatili ni prijedlog Gordana Marasa (SDP) da se pozove ministrica financija Martina Dalić, koja je na toj dužnosti bila prije Slavka Linića koji je već pozvan, kao ni Antu Ramljaka, kojega je predložio jer je povjerenstvo dobilo opsežnu dokumentaciju do 2017. godine, a kako je na dijelu dokumenata i njegov potpis htio je, kazao je, razjasniti neke nejasne stvari.

Related Posts