Vladimir Putin ne očekuje skoro ukidanje sankcija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas u emisiji “Direktna linija” da sankcije protiv njegove zemlje neće skoro biti ukinute zato što geopolitički partneri Rusije “žele da ometu naš razvoj”. Na pitanje da li bi sankcije mogle da ostanu na snazi više decenija, Putin je rekao da “Rusija nije Iran”, preneli su ruski mediji.

Putin je istakao da će sankcije primorati Rusiju da modernizuje svoju industriju i poljoprivredni sektor, tako da nema potrebe da se čeka da one budu ukinute. Komentarišući trenutnu geopolitičku i ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi Rusija, njen predsednik je poručio: “Moramo da iskoristimo tu situaciju u našu korist. Mi to možemo”. Putin 13. put učestvuje u emisiji “Direktna linija”, gde uživo odgovara na pitanja građana Rusije na razne teme, a program zajednički organizuju dva državna televizijska kanala – “Kanala 1” i “VGTRK”.

Pre početka emisije građani su posredstvom telefona, sms poruka, mejlova i video-poruka uputili Putinu oko 2,5 miliona pitanja, što je daleko više nego prošle godine, objavio je kanal “Rosija 24”. (Tanjug)