Vlada je spremna i na sve izazove

Davor Božinović
Potpredsjednik Vlade Davor Božinović poručio je u ponedjeljak, komentirajući zahtjeve za povećanjem plaća prosvjetnim radnicima, da su Vlada i HDZ, kao vodeća stranka vladajuće većine, spremni na sve političke izazove, pa i na mogućnost prijevremenih parlamentarnih izbora.

Božinović je to izjavio na Policijskoj akademiji odgovarajući na pitanja novinara o inzistiranju HNS-a na povećanju plaća prosvjetara i poruci čelnika Stranke rada i solidarnosti, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da Vlada treba povećati plaće prosvjetara ili neće biti Vlade.

Novinari su ga pitali kakva je budućnost Vlade s obzirom na to da dva partnera u vladajućoj većini javno idu protiv Vladinih odluka i postavljaju zahtjeve premijeru Andreju Plenkoviću, na što je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova ustvrdio da ova Vlada, “za razliku od vlada koje smo naslijedili”, bilježi pozitivne trendove.

Na upit smatra li da Vlada može opstati “uz sve ove ucjene”, Božinović ponavlja kako Vlada ima svoj put i “ide tim putem”. “Ako se bilo što ispriječi na tom putu, mi kao vladajuća stranka, nositelj koalicije, sigurno smo spremni na svaki politički izazov”, poručio je Božinović.

Na primjedbu novinara kako se i u samom HDZ-u mogu čuti ocjene da bi se, s obzirom na takve ucjene, trebalo ići na prijevremene izbore, ali da Plenković nema dovoljno hrabrosti “da to prelomi”, Božinović odgovara kako je to apsolutno netočno.

Istaknuo je kako je MUP kroz interne preraspodjele podigao plaće određenim kategorijama policijskih službenika, bez da je povećan proračun Ministarstva.

Upitan znači li to da ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak poručuje “imate to što imate u ministarstvu, negdje spustite, negdje povisite”, Božinović je dogovorio da ne može govoriti o drugim ministarstvima jer nije upoznat s njihovim mogućnostima te ponovio na koji način je MUP podigao plaće dijelu svojih zaposlenih.

You may also like