Vlada inzistira na mimohodu u Zagrebu, samo još ne zna cijenu

U Vladi iznose nisu spomenuli, ali su kazali da će Odboru predložiti tri varijante mimohoda. Odnosit će se to na najskromniji mogući iznos do najskuplje varijante.

Što se tiče primjedbi da zbog troškova mimohod treba prebaciti u iduću godinu kažu da ne vide razliku jer će isti trošak biti i iduće godine, doznaje RTL Direkt. Podsjetimo, predsjednica Kolinda predlaže da se vojni mimohod u Zagrebu održi tek iduće godine na Dan Oružanih snaga. Međutim, Vlada je priopćila da će u četvrtak donijeti odluku o osnivanju Državnog odbora za organizaciju proslave.

Na stranicama Vlade od srijede navečer može se vidjeti dokument u kojem se vidi sastav Odbora, a njega čine: predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Zoran Milanović, ministar obrane Ante Kotromanović, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar branitelja Predrag Matić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Drago Lovrić, te generali Petar Stipetić, Ante Gotovina, Mladen Markač i Marijan Mareković.