Vlada danas o strateškim investicijama

Vlada će na današnjoj sjednici raspravljati o nekoliko strateških investicijskih projekata te donijeti odluku o Programu razvoja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za razdoblje do 2020. Također Vlada bi trebala prihvatiti odgovor Europskoj komisiji vezano uz problematiku konverzije kredita u švicarskim francima.

Strateški investicijski projekti trebali bi postati projekt Autokamp Punta Nova i projekt Hotel Park 5 zvjezdica u Rovinju. Vrijednost ukupnih troškova Autokampa Punta Nova je oko 139 milijuna kuna, a investitor je tvrtka Nova Kamping. Gradit će se u općini Povijani na Pagu, gdje bi se trebalo urediti 500 parcela s potrebnim sadržajima i smještajnim kapacitetom za dvije tisuće dvjesto gostiju. Planira se zapošljavanje 20 stalnih i do 150 sezonskih radnika. Vrijednost projekta “Hotel Park 5 zvjezdica Rovinj” je 539 milijuna kuna. Investitor je rovinjska Maistra, koja će na mjestu postojećeg hotela Park izgraditi luksuzni turistički objekt. Očekuje se otvaranje 85 novih radnih mjesta.

Pred Vladom je i prijedlog odluke o donošenju Programa razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za razdoblje do 2020. godine. Donošenjem programa ostvaruju se uvjeti za početak skidanja suspenzije za sredstva iz europskih fondova, to jest korištenje 85 milijuna eura za unapređenje strukovnog obrazovanja.

You may also like