VLADA Božinović imenovan predstojnikom Ureda premijera, Tena Mišetić zamjenica predstojnika

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice Davora Božinovića imenovala novim predstojnikom Ureda predsjednika Vlade, a zamjenicom predstojnika Tenu Mišetić, priopćeno je iz Banskih dvora.

Dužnosti predstojnika Ureda premijera Vlada je razriješila Nevena Zelića, a dužnosti zamjenika predstojnika Ureda Tomislava Pokaza.

Glavnom tajnicom Vlade imenovana je Andreja Gabrijel, koja je do sada bila zamjenica glavnog tajnika Vlade.

Sanji Palčić, državnoj službenici koju je Vlada ovlastila za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva rada i mirovinskoga sustava ali joj istječe rok od šest mjeseci, ponovno je dana ovlast za obavljanje tih poslova, s danom 10. studenoga, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, navode iz Vlade.

Državnoj službenici Loreti Bertoša-Kušen do imenovanja glavnog tajnika dana je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, najduže na vrijeme od šest mjeseci, a ta je ovlast povučena Damiru Sabljaku.

Razriješen je i dio dosadašnjih članova Savjeta za nacionalne manjine – Milorad Pupovac, Mile Horvat, Mirko Rašković, Furio Radin, Šandor Juhas, Vladimir Bilek, Ermina Lekaj Prljaskaj i Veljko Kajtazi. S danom 14. listopada imenovan je dio novih članova, koji su po položaju izabrani zastupnici nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru – Milorad Pupovac, Mile Horvat, Boris Milošević, Furio Radin, Vladimir Bilek, Robert Jankovics, Ermina Lekaj Prljaskaj i Veljko Kajtazi.

Damir Krstičević određen je članom Vlade zaduženim za nacionalnu sigurnost, koji je po položaju član Vijeća za nacionalnu sigurnost i po položaju obavlja dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih službi.

Opozvani su dosadašnji predstavnici Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću Bernardica Juretić, Tomislav Tolušić, Nada Šikić, Tomislav Panenić, Zdravko Marić i Dario Nakić.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i član Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Davor Romić i Tomislav Tolušić, a Tolušić je imenovan predsjednikom Upravnog vijeća, koji je po položaju ministar nadležan za poljoprivredu.

Također, Davor Romić razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Agencije za poljoprivredno zemljište, a Tomislav Tolušić imenovan je novim predsjednikom, koji je po položaju ministar nadležan za poljoprivredu.

Radi podnošenja ostavki sadašnjeg općinskog načelnika i zamjenice općinskog načelnika Općine Jelenje, Zdenko Holenko imenovan je povjerenikom Vlade za obavljanje poslova općinskog načelnika Općine Jelenje.

(Hina)

You may also like

0 comments