Vjeronauk ostaje u školskom programu

Veliko završno predizborno sučeljavanje najvažnijeg političkog trojca na sceni, SDP-a, HDZ-a i MOST-a, organizirala je u četvrtak N1 televizija. Odgovorili su, među ostalim, i na pitanje je li vjeronauku mjesto u školama te trebaju li se posvećivati prostorije javnih institucija.

Sudjelovali su, podsjetimo, HDZ-ov europarlamentarac Davor Ivo Stier, jedan od najpopularnijih Milanovićevih ministara Orsat Miljenić i Nikola Grmoja, prvi suradnik Bože Petrova. Na pitanje o vjeronauku u školama i posvećivanju prostorija državnih službi, Stier kaže da treba ostati, i da je on slobodan izbor. “Djeca koja ne žele na njega, ne trebaju.” Stier je dodao da je vjera dio našeg identiteta, i da je pozitivna pojava.

Miljenić kaže da je vjeronauk slobodan izbor, ali da se treba organizirati vrijeme za djecu koja ne idu na njega. Jasno se protivi posvećivanju prostorija državne službe jer smo sekularna država, i ne vidi smisao.

Grmoja je spomenuo da je bio razrednik u školi, i da su tada djeca koja nisu išla na vjeronauk imala organizirano vrijeme – bilo da su rješavali zadaće ili provodili vrijeme s učiteljicom koja je pazila na njih. Također kaže da je bitno organizirati tu priču, osobito kroz raspored.

You may also like

0 comments