Vidović: Ukoliko su optužbe točne, Crnoja treba podnijeti ostavku

Saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović poručio je u utorak da, ako su istiniti medijski napisi o novom ministru branitelja Miji Crnoji, on bi sam trebao podnijeti ostavku ili bi premijer Tihomir Orešković trebao imati zadnju riječ o tome.

“Ako su istinite optužbe iznesene u medijima, onda ministar Crnoja ima veliki problem, a institucije sustava će imati dosta posla”, kazao je Vidović u izjavi novinarima o slučaju ministra Crnoje kojeg mediji optužuju da je prijavio prebivalište u Samoboru, iako živi u Zagrebu, a kao mogući razlog navode činjenicu da Samobor, za razliku od Zagreba, nema propisan prirez. Objavljeno je i kako je Crnoja više puta prijavljivan za fizičko nasilje.

Minimum demokracije je da ministar Crnoja izađe pred javnost i objasni o čemu se radi. Vidović se upitao i što je radio premijer Tihomir Orešković dok je birao ministre. “Sada vidimo sve opasnosti koje proizlaze iz sustava – idemo sastaviti Vladu samo da sastavimo vlast”, kazao je. Vidović drži da premijer Orešković očito nije imao presudnu riječ u sastavljanju Vlade jer se predsjednici HDZ-a Tomislav Karamarko i Mosta Božo Petrov više u vezi tog slučaja pojavljuju u javnosti od premijera. “Premijer sjedi sa strane i šuti”, kazao je.

Vidović smatra da Most neće tražiti smjenu Crnoje. “Ne vjerujem previše u to. Most se do sada pokazao kao ekipa koja zagovara reforme, ali što je ostalo od njih? Izgleda da smo samo reformirali jednu straćaru umjesto boravka. Ne vidim njihov ozbiljan angažman i program”, kazao je. Na upit o prosvjedu branitelja zbog privremenog oduzimanja koncesije televiziji Z1, odgovorio je kako se to pitanje ne tiče braniteljske populacije te da je Agencija za elektroničke medije postupila u skladu sa zakonom.

0 comments