Home Politika [Video] Neokomunisti u Berlinu palili luksuzne automobile

[Video] Neokomunisti u Berlinu palili luksuzne automobile

by Energypress.net

Skupina od pedesetak maskiranih lijevih ekstremista na biciklima je tijekom vikenda divljala u Berlinu i oštetila gotovo 50 skupocjenih automobila, piše njemački Die Welt. Oni su bijesni zbog činjenice što su nekada prilično jeftini kvartovi glavnog njemačkog grada prilično poskupili u posljednjih nekoliko godina.

Napadi koji su se dogodili u noći sa subote na nedjelju prouzročili su materijalnu štetu veću od milijun dolara, a iza sebe su ostavili 48 smrskanih Mercedesa, BMW-a i Porschea. Nekim automobilima razbijena su stakla, dok su neki u potpunosti uništeni u požaru. “Nećemo dopustiti ovoj ljevičarskoj bandi da preuzme naše ulice”, rekao je Frank Henkel, čelni čovjek berlinske policije. “Užasne slike dokazuju da ovi lijevi anarhisti nemaju poštovanja prema privatnoj imovini”, dodao je.

Nasilje uzrokovano poskupljenjem života u nekad jeftinim kvartovima posljednjih godina se povećava, a upravo su automobili česte mete. Godišnje ih se zapali oko 250, a 2011. godine zapaljeno ih je preko 400, što je ujedno i rekord. Ipak, nikada ranije napad nije bio ovako organiziran i pripremljen kao ovog vikenda. Odgovornost za napad preuzela je jedna ekstremno lijeva organizacija koja se nada da će napadi na luksuzne automobile potjerati potencijalne bogate investitore.

U kvartu u kojem se napad dogodio živi puno skvotera koji su posebno pogođeni dolaskom bogataša u njihov kvart, a mnogi od njih pristupaju ekstremnim ljevičarskim skupinama jer smatraju da na taj način mogu zaštititi svoj način života.

Related Posts