Video: Izjava Tomislava Karamarka prije Predsjedništva

Upravo je započeo sastanak o jučerašnjem ultimatumu Mosta HDZ-u. Tom su prilikom kratke izjave za medije dali Tomislav Karamarko.

Jeste li se predomislili, hoćete li se vratiti za pregovarački stol?

“Nisam očekivao da će vas biti toliko. Upravo imam predsjedništvo, ja sam danas već davao izjave o tome. Spremni smo u svakom trenutku razgovarati sa svakim o svemu što će koristiti rješavanju problema u kojima se nalazimo i što će koristiti hrvatskom čovjeku. Mi smo neke principe iznijeli neki dan, mi ćemo te principe i dalje zastupati te stojimo iza njih. O svemu ćemo na Predsjedništvu razgovarati, ali naš je okvir poznat već nekoliko dana.”

Ima li ikakve šanse da se vratite za stol s Mostom i SDP-om?

“Ne znam što znači to sjesti za stol, rekao sam što mislim o trodijelnoj vladi, nisam pobornik, skeptik sam. O svemu možemo razgovarati, međutim neke okvire smo zadali zadnjih dana. Ako bi trodijelna vlada bila toliko uspješna, puna optimizma. Volio bih da me netko u to uvjeri, ali i moje predsjedništvo. Vidjet ću što će moje kolege sada reći. Kao uređena stranka, sigurno ćemo kolegama iz Mosta nešto odgovoriti.”

Navodno je dogovoreno da Božo Petrov bude premijer, a Milanović predsjednik Sabora, a od vas se traži da se vratite za stol bezuvjetno?

“Nisam ništa čuo o takvim teorijama, no nisam za nabacivanje imenima i trgovinu. U ovom teškom trenutku za državu papir koji je potpisao tehnički premijer ja nikada ne bih potpisao.”

You may also like

0 comments