Home Hrvatska Vesna Pusić vrlo zabrinuta zbog prijetećeg potencijala vlade

Vesna Pusić vrlo zabrinuta zbog prijetećeg potencijala vlade

by Agencije

Tehnička ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić (HNS) izjavila je u četvrtak, nakon što je javnosti predstavljena nova Vlada, da je jako zabrinuta za budućnost zemlje i svih građana jer nova Vlada ima “vrlo prijeteći potencijal”.

“Vjerojatno tu ima nekih pristojnih ljudi, međutim, s takvom vrstom svjetonazora u Vladi ona djeluje prilično zastrašujuće”, rekla je Pusić novinarima. U novoj Vladi je, precizira, osoba koja je javno predložila sastavljanje liste izdajnika što, kad takva osoba postane vlast, znači “direktno teror i prijetnju terorom”, te osoba koja je javno izjavila da je “antifašizam floskula”, iako se radi o ustavnom određenju karaktera države.

“Jako sam zabrinuta za budućnost zemlje i svih građana, obzirom na činjenicu da su prijetnje građanskim slobodama i ljudskim pravima samo iz sastava nove Vlade veće nego ikad dosad”, poručila je Pusić.
“Mislim da nova Vlada ima vrlo prijeteći potencijal”, uzvratila je Pusić na upit drži li da nova Vlada ima reformski potencijal. Kazala je i kako praktično ne poznaje nikoga iz nove Vlade, “možda dvije-tri osobe za koje je čula prije”, pa ne može ocjenjivati ljude koji se nisu javno očitivali na koji način će djelovati. Vrlo je suzdržano komentirala i svog nasljednika Miru Kovača. Kovač dolazi iz Ministarstva vanjskih poslova, vidjet ćemo kako će se tamo ponašati, rekla je Pusić te potvrdila da je kandidatkinja za potpredsjednicu Sabora.

Related Posts