Većina građana ne podržava koaliciju HDZ/HNS?

Dnevnik Nove TV je nakon formiranja nove koalicije HDZ-a i HNS-a, prve takve u povijesti moderne Hrvatske, za koju je 14. Vlada Andreja Plenkovića dobila potporu 78 zastupnika, proveo veliko istraživanje o budućnosti te Vlade.

Nakon izbacivanja Mosta, HDZ je novog saveznika našao u HNS-u, koji je pak izgubio 4 zastupnika, a koja su i izbačena jer su glasovala protiv takve Vlade. No većina građana to ne podržava, točnije, njih 56 posto misli da smo trebali ići na izbore. Tu novu koaliciju pak podržava 32 posto birača, a 12 posto njih ne zna.

Ali većina građana misli kako će Vlada i s tako tankom većinom odraditi mandat do kraja, točnije, još tri i pol godine. To misli njih 36 posto. Da će Vlada trajati do jeseni, misli 29 posto ispitanika, a do izglasavanja proračuna u kasnu jesen, misli pak 15 posto građana. Nešto drugo misli 4 posto, a ne zna njih 16 posto.

33 posto ispitanika misli da će HNS, nakon koalicije s HDZ-om, koalirati s tom strankom na sljedećim izborima i nastaviti djelovanje, a 32 posto ispitanika misli da će HNS izaći samostalno, ali će ostvariti jako slab rezultat. HNS-ovci ce izaći samostalno i ostvariti rezultat kao na sadašnjim izborima, misli 16 posto ispitanika. Nešto drugo misli pak 3 posto ispitanika, dok ne zna njih 16 posto.

HNS se odlučio na koaliciju s HDZ-om samo kako bi sudjelovao u vlasti, misli to 61 posto ispitanika, a kako bi natjerao HDZ na reforme u slučaju obrazovanja, misli pak 18 posto ispitanika. Nešto drugo misli 5 posto, a ne zna 16 posto ispitanika, javlja Dnevnik Nove TV.

You may also like

0 comments