Valamar Rivijera povećala prihode za 13 posto

 Valamar Riviera je u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvarila prihode od 648 milijuna kuna, što je za 13 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, uz operativnu dobit (prilagođena EBITDA) od 104 milijuna kuna ili 17 posto višu. 
Kako je priopćeno u ponedjeljak iz te najveće hrvatske turističke kompanije, prihodi od prodaje u prvom su polugodištu iznosili 586 milijuna kuna, što je u odnosu na isto vrijeme lani porast za 14,5 posto.

Dvoznamenkasti rast prihoda, kako navode, prvenstveno je rezultat porasta noćenja za 9 posto, na 2,04 milijuna, te prosječne dnevne cijene za 5 posto.

Rast poslovanja u pred sezoni nastavljen je četvrtu uzastopnu godinu te je po prvi put realizirano više od dva milijuna noćenja u prvih šest mjeseci godine, ističu iz Valamara.  Dodaju da je rast pokazatelja izvan ljetne sezone potvrda Valamarove dugoročne strategije kontinuiranih ulaganja u repozicioniranje portfelja putem razvoja proizvoda te ulaganja u kvalitetu, djelatnike i razvoj destinacija.

Za ovu sezonu Valamar je uspješno realizirao snažan investicijski ciklus vrijedan više 700 milijuna kuna, a nadzorni odbori Valamar Riviere i Imperiala dali su prethodnu suglasnost na investicijski ciklus 2019. godine u ukupnom iznosu od 752 milijuna kuna, navodi se u priopćenju te dodaje da će konačna odluka o visini ulaganja biti donesena do kraja ove godine.

Valamar je do srpnja stekao 55,45 posto Hotela Makarska, a planira započeti konsolidirati to poslovanje s krajem srpnja ove godine, najavljuju iz Valamara. U tijeku je razmatranje plana restrukturiranja za Helios Faros u stečaju, za koji su Valamar Riviera i PBZ Croatia osiguranje za upravljanje mirovinskim fondovima zajednički predali ponudu za ulaganje i dokapitalizaciju.

Valamar Riviera prošli je tjedan najavila i akviziciju hotela Petersbühel (sa četiri zvjezdice) u Obertauernu u Austriji, prvog koraka u internacionalizaciji poslovanja kao jednom od ključnih strateških ciljeva razvoja u idućem razdoblju, podsjeća se u priopćenju. “Valamar ostvaruje iznimne rezultate već četiri uzastopne godine u periodu prvih šest mjeseci, što je ujedno i važan pokazatelj produljenja sezone. Za to je prvenstveno zaslužan intenzivan investicijski ciklus u povećanje konkurentnosti i podizanje kvalitete objekata i usluga, pri čemu upravo repozicionirani objekti za goste više platežne moći bilježe odličnu potražnju”, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

You may also like

0 comments