Utjecaj sankcija na Rusiju uskoro će biti potpiuno anuliran

Ministar za ekonomski razvoj Aleksej Uljukajev smatra da se utjecaj režima sankcija na rusku ekonomiju približava nultom stupnju, prenosi agencija RIA Novosti.

„Ako mislite na neke geopolitičke čimbenike kao što su na primjer održanje režima sankcija, smatram da se njegov značaj trenutno snažno smanjuje i približava nultom stupnju“, rekao je Uljukajev u intervjuu za televiziju Rusija 24, odgovarajući na pitanje koji od mnogobrojnih geopolitičkih čimbenika imaju najveći utjecaj na rusku ekonomiju. Prema riječima ministra, ruska ekonomija i financijski sustav prilagodili su se na spomenutu situaciju.

Prema podacima iračkih vlasti, 4. prosinca turski tenkovski bataljon je ušao u iračku provinciju Najnava pod izgovorom borbe protiv kurdskih odreda narodne samoobrane koji ratuju protiv terorista. Iračko Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo obrane osudili su upad turske vojske i okarakterizirali ga kao neprijateljski čin.

Premijer Iraka Hajder al Abadi je u nedjelju izjavio da vlasti zemlje zadržavaju pravo da poduzmu bilo koje mjere pa i da se obrate Vijeću sigurnosti UN-a ukoliko turska vojska ne napusti teritorij zemlje u roku od 48 sati, a u ponedjeljak je izjavio da je Turskoj ostalo još 24 sata do obraćanja Vijeću sigurnosti UN-a, prenosi RIA Novosti.

You may also like