Usprkos istrazi Fillon ostaje u utrci za predsjednika

Konzervativni kandidat za francuskog predsjednika Francois Fillon objavio je u srijedu da ostaje u utrci za Elizejsku palaču usprkos namjeri suda da protiv njega otvori službenu istragu zbog optužbi za zloupotrebu novca poreznih obveznika. 

Fillon je izjavu dao u sjedištu svoje kampanje nakon jutra obilježenog nagađanjima o tome hoće li povući svoju kandidaturu nakon što je već odgodio posjet pariškom poljoprivrednom sajmu u sklopu svoje kampanje.

Ankete već pokazuju da će Fillon najvjerojatnije izgubiti izbore. Favoritom su proglasile Emmanuela Macrona, neovisnog kandidata centra, a s njim će se u drugom krugu boriti Marine Le Pen, čelnica krajnje desnog Nacionalnog Fronta.

Fillon je bio uvjerljivi favorit za Elizejsku palaču do kraja siječnja kad je započela istraga oko njegove navodne zloupotrebe sredstava poreznih obveznika, te objave novina Le Canard Enchaine da je svojoj supruzi Penelope isplatio 500 tisuća eura za posao koji nije radila, što je on odbacio.

U srijedu je otkrio kako ga sud planira staviti pod službenu istragu, te da se mora pred njim pojaviti do 15. ožujka. Proces je odbacio kao “političko ubojstvo”, no istaknuo je da će surađivati s nadležnim tijelima.

“Neću se dati, neću se predati, neću odustati. Borit ću se do kraja”, zaključio je Fillon.

(Agencije)

You may also like

0 comments