Uskoro trgovinski sporazum Britanije i SAD-a

Britanski mediji
Britanski premijer Boris Johnson i američki predsjednik Donald Trump složili su se oko trgovinskoga sporazum koji bi trebao biti postignut do srpnja iduće godine, izvijestio je časopis The Sun.

Trump i Johnson mogli bi se javno obvezati oko vremenskoga okvira kada se ovaj tjedan sastanu u New Yorku “Sada postoji politička volja da obje strane učine sporazum do srpnja”, naveo je The Sun, visoki vladin izvor. “To je velika pobjeda za nas, a Trump također uistinu želi govoriti o tome u Sjedinjenim Državama.”

“Također postoji priznanje s obje strane Atlantika da se to mora učiniti do tada, jer američki izborni ciklus počinje ubrzo nakon toga”, rekao je izvor.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa u nedjelju je izjavio da će savjetnik za politiku Bijele kuće za Azija Matt Pottinger postati njegov glavni zamjenik.

O’Brien je to objavio dok je Trump letio iz Ohija za New York, gdje će predsjednik provesti veći dio tjedna nazočeći događajima povezanim s Glavnom skupštinom Ujedinjenih naroda.

0 comments