Uprava Zlatnog rata predlaže dokapitalizaciju za 83,46 milijuna kuna

Uprava Hotela Zlatni rat objavila je u petak poziv za izvanrednu glavnu skupštinu, koja će se održati 12. prosinca i na kojoj će dioničari odlučivati o povećanju temeljnog kapitala za 83,64 milijuna kuna unosom dospjelog potraživanja Sunce Koncerna.

Kako se navodi u pozivu, temeljni kapital te bolske tvrtke povećala bi tvrtka Sunce Koncern unosom dospjelih potraživanja u visini od 83,64 milijuna kuna, pa bi nakon toga njezin temeljni kapital iznosio 344,83 milijuna kuna.

Kao postojeći dioničar, s udjelom od 74,9 posto, i jedini ulagatelj, Sunce koncern bi stekao novih 232.347 dionica Zlatnog rata.

Ukupna dospjela potraživanja Sunce Koncerna ostvarena su temeljem ugovora o dugoročnom kreditu od 30. travnja 2011. u visini od 65,23 milijuna kuna i ugovora o dugoročnom zajmu od 30. studenoga 2012,. od 6,5 milijuna kuna, sve s pripadajućim kamatama.

Predlaže se isključenje prava prvenstva ostalih dioničara pri upisu novih dionica, a Sunce Koncern nije obvezno objaviti ponudu za preuzimanje jer dionice te bolske tvrtke stječe u postupku povećanja temeljnog kapitala, izdavanjem dionica.

Uprava Zlatnog rata objavila je da je, s obzirom na visinu obveza i nemogućnost plaćanja dugovanja, predložila Sunce Koncernu takvu dokapitalizaciju. “Na opisani način bi se navedeno dugovanje društva saniralo i pretvorilo u temeljni kapital, a povećanje temeljnog kapitala društva ulaganjem u pravima pozitivno će utjecati na financijsku stabilnost potrebnu za daljnje poslovanje i razvoj”, navodi se u obrazloženju Uprave.

(Hina

You may also like