Uprava Hidroelektra Niskogradnje zadovoljna ponuđenom cijenom

Uprava Hidroelektra Niskogradnje objavila je u petak kako smatra potpuno primjerenom cijenu od 20,52 kune po dionici te tvrtke iz ponude za preuzimanje koju je objavio Sergej Gljadelkin. 

U mišljenju Uprave Hidroelektra Niskogradnje o Gljadelkinovoj ponudi kaže se kako tvrtka ima visoki iznos negativnog kapitala te je ponuđena cijena za čak 145,59 kuna veća od knjigovodstvene vrijednosti.

Kako se navodi, naknada koju nudi Gljadelkin u visini od 20,52 kuna za svaku dionicu viša je od prosječne ponderirane cijene dionice Hidroelektra Niskogradnje ostvarene na Zagrebačkoj burzi u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, jer je prosječna ponderirana cijena dionica, ostvarena na uređenom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze, iznosila 20,06 kuna, a dionicom se unutar zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze trgovalo manje od jedne trećine trgovinskih dana.

Uprava Hidroelektra Niskogradnje smatra i da su Gljadelkinove namjere u pogledu plana poslovanja ostvarive, kao i u vezi politike zapošljavanja i radnopravnog statusa radnika.

Pri tome uz ostalo napominje da je Gljadelkin već gotovo dvije godine kao strateški partner uključen u poslovanje, a od 25. veljače 2015. godine je i član Nadzornog odbora.

Gljadelkinova ponuda za preuzimanje objavljena je 11. listopada. Obveza objave ponude za preuzimanje za Gljadelkina je nastala 18. kolovoza, kada je transakcijom na Zagrebačkoj burzi stekao 59.911 dionica te tako, jer je već imao 153.501 dionicu, stekao ukupno 34,21 posto dionica Hidroelektre Niskogradnje.

Rus Sergej Gljadelkin vlasnik je i 51,33 posto dionica Instituta IGH.

(Hina)

You may also like

0 comments