Ukupne zalihe energije na godišnjoj razini pale više od 40 posto

Podaci DZS-a
Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju prosinca 2020. bile su 0,2 posto veće u odnosu na prethodni mjesec, dok su u usporedbi sa zalihama na kraju prosinca 2019. manje za 2,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema glavnim industrijskim grupacijama (GIG), na mjesečnoj razni su najviše pale zalihe energije, za 8,1 posto te zalihe intermedijarnih proizvoda, za 3,9 posto. Istodobno su porasle zalihe trajnih proizvoda za široku potrošnju, za 16,6 posto, kapitalnih proizvoda, za 11,5 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,9 posto.

Na godišnjoj su razini zalihe energije pale 41,9 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za tri posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 posto. Zalihe kapitalnih proizvoda su porasle 38 posto, a intermedijarnih proizvoda za 2,5 posto.

Promatrano po područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti (NKD), zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju prosinca lani su u usporedbi s mjesecom ranije u prerađivačkoj industriji ostale na istoj razini, a u rudarstvu i vađenju su porasle za 2,4 posto. Na godišnjoj razini su zalihe u prerađivačkoj industriji pale za 2,1 posto, a u rudarstvu i vađenju su za 1,7 posto

You may also like

0 comments