Ukupna prodaja energije porasla za 12 posto

DZS
Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u kolovozu je u odnosu na na prethodni mjesec pao za 4,4 posto, dok je na godišnjoj razini smanjen za četiri posto, pokazuju podaci Državnoga zavoda za statistiku (DZS).

Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u kolovozu je pao za 4,4 posto u odnosu na srpanj, pri čemu je na domaćem tržištu porastao za 0,1 posto, dok je na stranom tržištu pao za 20 posto.U kolovozu je na mjesečnoj razini najviše pala prodaja kapitalnih proizvoda, za 28,1 posto, te netrajnih proizvoda za široku potrošnju, za 6,6 posto. Pala je i prodaja intermedijarnih proizvoda, za 6,3 posto.

Istodobno je ukupna prodaja energije porasla za 12,3 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,4 posto.Na godišnjoj je razini, u kolovozu ove u odnosu na isti lanjski mjesec, ukupni kalendarski prilagođen promet industrije bio manji za četiri posto, pri čemu je na domaćem tržištu pao za 4,3 posto, a na stranom za 6,9 posto.

Pritom je ukupna prodaja netrajnih proizvoda za široku potrošnju pala 10,6 posto, kapitalnih proizvoda za 8,4 posto, a intermedijarnih proizvoda za 1,3 posto.S druge strane, prodaja energije je porasla za 6,1 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,1 posto.

You may also like

0 comments